Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex kvar i häkte efter knivdåd

De sex män som greps efter knivdådet mot en 19-åring i Alléhallen i Hallsberg sitter fortfarande häktade som misstänkta för mordförsök.
– Den tekniska utredningen som pågår har inte gjort misstanken svagare, säger kammaråklagare Karl Erik Antonsson.

Annons

Det var den 3 oktober som knivdådet ägde rum. En 19-årig man tränade i atletklubbens gymlokal i Alléhallen när de misstänkta förövarna dök upp. 19-åringen knivhöggs, men lyckades på egen hand ta sig upp till Alléhallens reception där personalen larmade ambulans.

Mannen fördes till universitetssjukhuset i Örebro där han opererades och har vårdats.

Enligt uppgift till NA skulle någon som 19-åringen känner ha ringt honom tidigare på kvällen och bett honom komma till gymmet och träna. Kan du bekräfta det?

– Nej, jag kan inte uttala mig om det, säger Karl Erik Antonsson.

Det har framkommit att en strid mellan två familjer kan ligga bakom det som inträffat. Tre av männen som sitter häktade greps korts efter mordförsöket och de övriga dagen efter.

De misstänkta männen är mellan 20 och 60 år gamla. Vid husrannsakan i männens bostäder har polisen funnit preparat som misstänks vara dopningsmedel.

– Vad jag kan säga är att det är mycket att göra, mycket teknisk bevisning, säger kammaråklagaren.

Har ni kunnat prata med den skadade 19-åringen?– Ja. I och med det har vi kunnat klarlägga vissa saker som bidrar till den bild vi hade. Slutdatum för förundersökningen är satt till den 4 november. Enligt Karl Erik Antonsson är det tveksamt om de är klara då.

Mer läsning

Annons