Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogen ger chans till arbete

Långtidsarbetlösa får en ny chans till jobb, via ett nationellt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Skogsstyrelsen. Hallsberg, Lindesberg, Karlskoga och Örebro hör till de orter som ingår.

Annons

Totalt 150 jobb för långtidsarbetslösa skapas genom ett nytt samarbetsavtal mellan Arbetsförmedlingen och Skogsstyrelsen. De första deltagarna började jobba i torsdags.

Deltagarnas arbetsuppgifter kommer främst att bestå av natur- och kulturvårdande uppgifter, inventeringar i skogsmark samt turismfrämjande åtgärder som upprustning av vandringsleder.

– Vi är glada över att kunna bidra till ökad sysselsättning med skogen som bas i länet. Deltagarna får en bra grund för att gå vidare i arbetslivet och gör samtidigt en viktig samhällsinsats, uttalar sig Niklas Nyström, regional samordnare hos Skogsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen innebär att Arbetsförmedlingen matchar och anvisar personer från jobb- och utvecklingsgarantin till Skogsstyrelsen. De får sedan maximalt sex månader sysselsättningsplats hos Skogsstyrelsen, med kortare utbildningsinsatser vid behov. Detta följs av ett års anställning med förstärkt särskilt anställningsstöd. Efter denna period ges i vissa fall möjlighet till fortsatt arbete inom Skogsstyrelsen.

Mer läsning

Annons