Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsföretag på obestånd

Ett skogsföretag i Hallsberg har hamnat på obestånd. Ägaren har själv begärt företaget i konkurs. Enligt konkursförvaltaren rör det sig om ”ganska stora skulder”. Två anställda förlorar sina jobb.

Annons

Det aktuella skogsbolaget har varit verksamt ett 20-tal år i Hallsberg med omnejd. För någon dryg månad sedan begärde ägaren sig själv i konkurs hos Örebro tingsrätt, sedan det egna kapitalet var förbrukat.

Stora skulder

Advokat Per Ward från advokatfirman Glimstedt är förvaltare av konkursboet. Han är i färd med att se över skogsbolagets tillgångar och skulder och upprätta bouppteckning.

– Det är en hel del att gå igenom. Jag kan inte säga så mycket än. Men det rör sig om ganska stora skulder, säger han.

Per Ward räknar med att bouppteckningen ska vara färdig under nästa vecka.

Finns det några frågetecken i konkursboet?– Något sådant kan jag inte kommentera alls. Det som sammanställs nu är tillgångar och skulder, säger Per Ward.

När bouppteckningen är klar kommer Per Ward att upprätta en så kallad förvaltarberättelse. I den behandlas orsakerna till konkursen. Det kan dock ta en tid innan den rapporten är klar, uppger förvaltaren.

KonjunkturfrågaNA har haft kontakt med ägaren till skogsbolaget Han vill inte gå närmare in på vad som lett fram till konkursen, men berättar att de har haft problem under en tid. I mångt och mycket är det en konjunkturfråga, menar han.

– Flera skogsföretag har känt av det, exempelvis Boo Forssjö. Det är en svår situation för branschen, säger ägaren.

Skogsbolaget som nu är försatt i konkurs omsatte cirka 25 miljoner kronor årligen.

Enligt uppgift till NA arrenderade du lantbruksfastigheter också, stämmer det?– Det har inga kopplingar till skogsbolaget, så det är inte aktuellt i det här.

Vad händer nu?– Jag jobbar vidare som konsult åt ett skogsföretag. Jag hade två anställda och de söker nya arbeten, säger ägaren.

Mer läsning

Annons