Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan får en sista chans

Kan Hjortkvarns lokala utvecklingsplan rädda Hjortkvarns skola?

Annons
Marcus Englund, vice ordförande i föräldraföreningen, med sonen Elias i famnen, och systrarna Carina och Jessica Andreasson, som driver ortens nya butik, ger inte upp hoppet om skolan. Foto: Samuel Borg

På oppositionens begäran ska nu kommunstyrelsen gå igenom dokumentet för att se om en skolnedläggning är förenlig med ortens framtida utveckling.

Trots att det var tänkt att beslut skulle tas i måndags ligger nu frågan alltså återigen på kommunstyrelsens bord, efter omröstningen vid fullmäktige som ledde fram till en återremiss.

När kommunstyrelsen har möte nästa gång, den 14 maj, ska Socialdemokraterna lägga fram sin syn på hur ett beslut om att lägga ned Hjortkvarns skola rimmar med den lokala utvecklingsplanen.

– Vi gör en bedömning av den för att se om det finns något som gör att vi kan få anledning att ändra vår bedömning, alltså hur nedläggningen av skolan påverkar Hjortkvarn, säger Andreas Svahn (S), kommunstyrelsens ordförande.

Men Svahn tror inte att något kommer att få socialdemokraterna att ändra sig:

– Det finns inget glasklart samband mellan skolans fortlevnad och Hjortkvarns utveckling, säger Andreas Svahn.

Marcus Englund, vice ordförande i ortens föräldraförening, hoppas att tiden ska räcka till för att få fram nya förslag som kan övertyga Socialdemokraterna.

– Chansen är inte stor, men man har gett oss ytterligare en månad. Vi ska ha ett föräldramöte nästa vecka och vi jobbar hela tiden med nya förslag, säger han.

Läs mer i fredagens NA.

Mer läsning

Annons