Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköllerstas knattar får allsvensk ledare

För en dryg vecka sedan gjorde hon allsvensk debut. Den kommande veckan är Moa Narving en av ledarna i Sköllersta IF:s fotbollsskola.

Annons
Koll på bollen. Det började på Sköllervallen för elva år sedan. För en dryg vecka sedan gjorde 17-åriga Moa Narving allsvensk debut med KIF Örebro. Här bollar hon med sin förre tränare Patrick Andersson. Bild: JAN WIJK

Nu är Moa tillbaka på Sköllervallen där hon lärde sig spela fotboll.

– Jag började spela när jag var sex, så sammanlagt nio år spelade jag för Sköllersta, säger Moa som bytte klubb kring årsskiftet 2008-2009.

Men hon bor fortfarande i Sköllersta även om klubbadressen numera är KIF Örebro, och i många stycken är hon fortfarande Sköllerstaspelare.

– Vi ser henne i alla fall som det, säger Patrick Andersson som under många år tränade Moas årskull.

– Att hon tar en plats i KIF Örebro, ser vi som ett kvitto på att små klubbar också kan, fortsätter han.

Talangfull samling

Vägen till allsvenskan gick för Moa via distriktslaget, dit flera Sköllerstaspelare varit uttagna de senaste åren. Där samlas de mest talangfulla unga spelarna från länet.

– Där tyckte spelutvecklaren att jag borde kunna få en plats i Kif, berättar Moa.

Så blev det. Först kom hon, för ett och ett halvt år sedan, med i KIF Örebros utvecklingslag Kif DUFF men sedan årsskiftet tillhör hon den allsvenska truppen.

– Tempot är mycket högre och spelarna är bättre, så det är en stor skillnad mot division tre och två där jag spelat tidigare, säger Moa.

Än har inte Moa en ordinarie plats i KIF Örebros start-elva, men hon har suttit med på avbytarbänken under flera matcher. Och i den 66:e minuten, när det redan stod 4–0 i bortamatchen mot AIK var det så dags för Moas allsvenska debut. Moa Narvings knappa halvtimme i Kif:s backlinje avlöpte bra: AIK fick aldrig in bollen i mål.

– Jag tyckte det gick ganska bra, säger Moa om sin egen insats.

Nästa måndag spelar KIF Örebro hemmamatch på Behrn arena. Kanske dags för en ny insats av Sköllersta IF:s Moa Narving. Men innan dess tar Moa och ytterligare några ledare hand om fotbollsknattarna i fotbollsskolan på Sköllervallen. Då ligger inte fokus på att man någon gång i framtiden kan spela i allsvenskan.

– Att ha kul är det viktigaste på fotbollsskolan, man får ta det lite som det kommer, säger Moa.

Fotnot: Moa har under våren, för att få matchträning, varit utlånad till Västeråslaget BK 30 i Västerås som spelar i division 1.

Mer läsning

Annons