Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltsöndag - också i Handelshuset

I Handelshuset bjuds det på söndagn in till skyltsöndag. En grupp företagare kämpar för att det ska vara liv och rörelse i det gamla Rimihuset. Ett lyft har skett under höstens loppisar, som gjort att allt fler fått upp ögonen för företagarna på ”fel” sida järnvägen.

Annons
Förbereder skyltsöndag. Här är några av Handelshusets företagare: Magnus Gräsberg, Neonex, Stefan Östman, Kårstahult bygg, Tommy Widing, Låsprofilen, och Johnny Andersson, Tryckdekor.

2009, efter att ICA flyttat, blev det tvärtomt i Handelshuset på Esplanaden norr om järnvägen i Hallsberg. Men det fanns de med framåtanda som ville annorlunda.

Tryckdekor, Arken Zoo och Låsprofilen var några av de företag som först flyttade in. I dag finns där totalt nio butiker, och i våras flyttade även Viiby krog in med sin lunchrestaurang.

– Det innebar ett riktigt uppsving på kundtillströmningen, i alla fall timmarna kring lunch, säger Tommy Widing vars butik Låsprofilen mer eller mindre finns inbyggd bland restaurangens matbord.

Lördagsloppisar

Det gäller att få Hallsbergarna, och så klart gärna också tillresta, att upptäcka Handelshuset. En del i det arbetet som visat sig bli mycket lyckat är satsningen på lördagsloppisar.

– Då fylls hela den stora mittgången här i huset med 40-talet försäljningsbord och det har dragit hit många besökare som annars inte upptäckt oss, säger Stefan Östman från Kårstahult bygg som utlovar fler loppisar på andra sidan jul.

Så vinden har börjat vända vad gäller antalet besökare. Men mot Hallsbergs kommun är det fortsatt motvind, säger företagarna aningens uppgivna.

Ingen information

– Vi får ingen information. Sist de arrangerade handelsdagen Ljus i höstmörkret fick jag inget veta förrän samma dag, säger Stefan Östman.

Han efterlyser mejlutskick till kommunens samtliga företare då något extra är på gång.

Det visar sig att bara några av Handelshusets företagare får inbjudan till de företagsfrukostar som arrangeras. Angående företagarförening är de tveksamma till om det alls finns någon sådan i Hallsberg.

– Vi känner oss egentligen som att vi ligger mitt i centrala Hallsberg med goda möjligheter både för oss och fler som kunde flytta in i de lokaler som nu står tomma här. Om bara kommunen satsade mer norrut skulle vi inte längre ligga på ”fel” sida järnvägen, säger Stefan Östman.

Dagens skyltsöndag innebär extra aktiviteter i Handelshuset med bland annat fiskdamm och tipspromenad.

Mer läsning

Annons