Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snövit blir sotsvart i ny teater

Sotsvart. Det är titeln på vårens musikteater av kulturskolorna i Sydnärke. Föreställningen ges tisdag 26 maj i Alléskolans aula i Hallsberg.

Annons
bal på slottet. Kulturskolans musikteater Sotsvart är en tolkning av den klassiska sagan Snövit. Här pågår repetition, tisdag 26 maj ges föreställningen i Alléskolans aula. Foto: Privat

 Sagan om Snövit och de sju dvärgarna är välkänd, men när Kulturskolans äldsta teater- och musikelever sätter upp den är inget sig likt. Dvärgarna har blivit barnhemsbarn och på barnhemmet bor också flickan Ravenna, som vet hur det känns att vara utanför.

– Teatergruppen ville jobba med en klassisk berättelse i år, berättar Elin Eriksson, teaterlärare och manusförfattare till Sotsvart.

Eftersom historier med ondskefulla personer dessutom är ”i ropet” valde Elin Eriksson sagan om Snövit som utgångspunkt. Det blev en berättelse med allvarligt budskap, om hur flickan Ravennas ensamhet och utanförskap gör hennes hjärta mer och mer sotsvart.

– Det är ingen barnföreställning, utan riktar sig till unga från tio år och uppåt och till vuxna.

De medverkande kommer från kulturskolorna i Hallsberg, Kumla och Askersund. Själva teatergruppen består av 14 elever i åldrarna 13-19 år. I föreställningen backas de upp av fyra musiker.

– Eleverna har jobbat hårt och ambitiöst och mitt lärarhjärta önskar inget annat än att de nu ska få en stor publik, säger Elin Eriksson.

Föreställningen är kl 19 och pågår två timmar med paus.

Prins Viktor Esplund Löfholm friar.

Mer läsning

Annons