Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande möten på sommarens fotoresa

Robin Eriksson, fotograf från Östansjö, har i sommar varit på en resa i Finland för att fota björnar. Resan hade han vunnit i en tävling.

Annons
Närkontakt. På fotoresan till Finland fick Robin möta björnar på nära håll. Läs mer om hans resa här: www.fokusbild.se/kategori/blogg/Foto: Privat/Robin Eriksson

1. Vad var det för tävling?– Det var en fototävling som anordnades av Svenska Rovdjursföreningen och ett reseföretag. Jag deltog med en bild på två björnar från en annan resa och kom trea. Priset var alltså en fotoresa.

2. Berätta lite om resan!– Det var en tredagarsresa till ett vildmarkscenter utanför Kajaani Finland. Vi var sex personer som åkte för att fota björnar och andra stora rovdjur. Mellan klockan 17 och 7 satt vi i gömslen och väntade på att djuren skulle komma fram. Jag åkte midsommarhelgen så det var ljust nästan hela tiden.

3. Något särskilt minne från resan?– Ja, sista kvällen hade jag valt att sitta i ett eget gömsle, normalt sitter man i par. Då gick en stor björnhanne utanför flera gånger och kom rätt nära. Han stannade och flåsade och tittade på mig. Det blev nästan lite olustigt, så jag började röra på mig därinne så att det skulle låta från stolen. Resan var också speciell för att det var första gången jag flög. Väskan med min utrustning blev försenad och jag fick låna kameror de första två dagarna.

4. Är djurbilder din specialitet?– Jag tar gärna naturbilder, men oftast stämningsfulla landskap.

Läs mer om Robins resa här: www.fokusbild.se/kategori/blogg/

fotograf. Robin Eriksson från Östansjö har fotat ”på allvar” sedan fem år tillbaka vid sidan av jobbet som svetsare, och driver en bildbyrå.Foto: Privat/ Per Lundström, Luleå

Mer läsning

Annons