Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spanskt företag knyter ihop Örebroregionen med Kina

Regionförbundet och flera kommuner från länet har inlett ett samarbete med logistikcentret Zaragoza Logistics Center och spanska företaget Aragón Exterior. Målet är att med hjälp av Örebroregionens logistikmöjligheter knyta band mellan företagare i Örebro och Kina.

Annons
Rafael Llopis och Ignacio Martinez de Albornoz, från företaget Aragón Exterior, besökte i går Hallsberg för att berätta om sina idéer om det planerade samarbetet. BILD: SAMUEL BORG

I går var Ignacio Martinez de Albornoz och Rafael Llopis, från Aragón Exterior, på besök i Hallsberg. Aragón Exterior är ett företag som arbetar med att lotsa företag från den autonoma regionen Aragonien till andra länder, och samtidigt hjälpa utländska bolag att investera i Aragonien.

Gästerna fick bland annat en rundtur vid Hallsbergsterminalen där de också presenterade sina idéer om projektet, som är inne i ett tidigt skede. Runt bordet satt representanter från Regionförbundet, Hallsbergs kommun, Hallsbergs terminal och Örebro terminal.

– Det finns många likheter mellan Zaragoza och Örebroregionen. Vi tänkte, varför inte samarbeta, säger Ignacio Martinez de Albornoz.

Kontakten knöts i november. Då åkte en delegation bestående av representanter från Örebro, Kumla och Hallsbergs kommun, däribland kommunalrådet Thomas Doxryd (S) och Regionförbundet, med bland andra Berndt Arvidsson, och politiker från Kumla och Örebro till Zaragoza i Spanien.

– Det ledde till att vi pratade med representanter från företaget Aragon Exterior. Vi kom överens om att gå vidare med den gruppen, säger Thomas Doxryd.

Läs mer i onsdagens NA.

Mer läsning

Annons