Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkrav får socialchefen att sluta

Jan-Åke Ahlin slutar som socialchef i Hallsbergs kommun. Socialförvaltningen befinner sig mitt i ett jättearbete för att få bukt med sina miljon-underskott, men Ahlin väljer att ge utrymme för nya krafter.

Annons

Jan-Åke Ahlin har jobbat i Hallsbergs kommun som socialchef i nio år. Ett stående uppdrag har varit att få ned kostnaderna.

– Förvaltningen står åter inför den mer eller mindre omöjliga uppgiften att få en budget i balans. Det är oerhört stora åtgärder som krävs – igen. Att jag ska gå in och göra samma sak, igen, är ingen framkomlig väg, säger Jan-Åke Ahlin.

”Inga hårda känslor”

Efter att ha fört en dialog runt situationen med kommundirektör Torbjörn Dybeck har de kommit fram till Jan-Åke Ahlin bör lämna sin post. Detta för att ge utrymme för ”nytt blod”.

– Det har varit en jobbig tid, men i dag när beslutet är fattat känns det bra. Fast så klart var det ledsamt att ta farväl av medarbetarna.

Jan-Åke Ahlin lämnade förvaltningen under fredagen. Han kommer dock finnas tillgänglig som konsult till och med maj månad, innan hans efterträdare är på plats.

– Det finns inga hårda känslor i det här, försäkrar Ahlin.

Tillsammans med personalen har mycket bra gjorts också, menar han. Bland annat kan nämnas att det i början av 2000-talet fanns en negativ trend i Hallsbergs kommun med ökad sjukfrånvaro och utbrändhet bland socialförvaltningens personal. Under sin tid som förvaltningschef har Ahlin arbetat med att vända den trenden och socialförvaltningen har i dag färre sjukfrånvarotimmar än tidigare.

Vidare har Ahlin varit mån om att allt förändringsarbete ska ske i samverkan med personalen. Men nu lämnar han stafettpinnen vidare.

— Jag önskar Jan-Åke all lycka i framtiden, säger Torbjörn Dybeck, kommun-direktör i Hallsbergs kommun.

Mer läsning

Annons