Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF ska granska de äldres mat

Hur bra är egentligen maten de äldre serveras? Det tänker Sveriges pensionärsförbund. SPF, ta reda på. Under våren ska de kommunala matlådorna i länets samtliga kommuner provätas.

Annons

NA har berättat om kritiken mot de matlådor som levereras till äldre inom hemtjänsten och äldreomsorgen, både i Hallsberg och i länets övriga kommuner. Många anser att maten inte har hållit tillräckligt hög kvalitet och SPF har länge kämpat för att få politikerna att förbättra den.

Idén om att göra en egen undersökning av matlådorna kom dock upp långt tidigare i Hallsberg, berättar Roland Edlund, SPF-ordförande för distriktet och för Hallsbergsavdelningen. Det var i samband med att en person vände sig till kommunala pensionärsrådet och kritiserade matlådorna som skickades från Sala till Hallsberg.

Nu har SPF:s länsavdelning beviljats 80 000 kronor från förbundet centralt för att, med start i Hallsberg den 7 mars, kontrollera matlådorna som de äldre får i alla länets kommuner. Sist ut är Kumla i slutet av maj.

– Vi får ett antal matlådor som vi ska proväta och sätta betyg på. Vi kommer att titta på utseende, temperatur, doft och konsistens, berättar Roland Edlund.

Mer läsning

Annons