Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spökhistorier, kompisar och spel gillas på ledigheten

Det finns många olika sätt att fylla sitt höstlov. I Laxå besökte modiga barn biblioteket för att lyssna på spökhistorier, och i Hallsberg är fritidsgården Solrosen en naturligt plats att träffa kompisarna på.

Annons
Avkopplande. Att få vara ledig och göra vad man vill ger ny energi, tycker Bahram Yass och Sukiman Nassri. – Är man ledig mer än två veckor känner man sig lite lat när man kommer tillbaka till skolan, men efter en vecka är man mer taggad, säger Bahram.

 – Det bästa med lovet är att slippa matte, säger Redep Kajzani, medan han väntar på sin tur vid biljardbordet. Han spelar med sin bror Nostret och kompisen Robin Petersson. De är ofta på ungdomsgården Solrosen i Hallsberg, men det blir mer nu på lovet.

– Att va hemma och sova är ingenting för oss, vi vill göra saker, menar Robin.

Förutom biljard finns mycket annat att göra, och under höstlovsveckan anordnas också extra aktiviteter såsom matlagning, tv-spelturnering och bollspel.

– Det är roligare att vara här än att bara vara hemma, tycker Modaser Nassri, som tittar på sitt stora intresse på datorn: fotboll.

I Laxå arrangerades det i onsdagskväll en spökkväll. Ett 20-tal barn samlades på biblioteket. Där fick de bland annat lyssna på spökhistorier, lära sig spöktricks och sminkas till spöken.

Klara Karjalainen, 9 år, tyckte det var en rolig kväll.

– Det här är jättekul. Roligast är att få bli sminkad, säger Klara.

Spöken.  I onsdags var det spökkväll i Laxå. Där var fritidsledarna utklädda och sminkade till spöken. Foto: David Hellsing
Kompisar. Robin Persson och Nostret och Redep Kajtazi spelar gärna biljard tillsammans. Foto: Veronica Svensson
Vill vinna. Robin Persson spelar koncentrerat och siktar på att vinna omgången. Foto: Veronica Svensson
Det är roligare att vara här än att bara vara hemma. Modaser Nassri

Mer läsning

Annons