Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendiater gav konkurrenter på pälsen

Kristina Bergsten Olovsson och Regina Choffa Andersson heter årets Karin Larsson-stipendiater.

Annons

Gemensamt för de båda, mer än att de sökte gemensamt, är att de har fötterna djupt nere i Närkemyllan i form av jordbruk med fåruppfödning.

Det är för övrigt ur fårfarmeriet de hämtar materialet till sitt konsthantverk.

Trots att de båda bor i varsin ytterkant av Hallsbergs kommun har de funnit varandra. Kristina Bergsten Olovsson är med och driver ett större jordbruk i Odensvi. Regina Choffa Andersson i sin tur har ett självförsörningsjordbruk på rätt sida kommungränsen mellan Skogaholm och Närkesberg.

Anledningar till att de trots avståndet funnit varandra kan finnas hos djurbesättningen då båda föder upp får av gamla svenska raser samt som de säger själva.

– Vi finns på facebook.

Regina har sökt stipendiet två gånger tidigare men inte haft turen med sig. Men i år när de slog ihop sina påsar i en sen ansökan blev det tredje gången gillt för Regina.

Hon syr alltmöjligt av skinnen - det märkligaste hon sytt är en klänning. Ett konsthantverk hon för övrigt delar med Kristin, men i hennes fall är klänningen tovad av fårull.

I november far de båda stipendiaterna till Paris för att under en vecka delta i utställningen ”Un lac et c’est artistes”.

Mer läsning

Annons