Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormöte om Sköllerstas framtid

Vad kan folket göra för att tillsammans utveckla sin bygd? Den frågan står i centrum på ett stormöte som arrangeras i Tingsgården i Sköllersta söndag den 20 november. Ett hett ämne är bostäder för äldre.

Annons
Sköllerstas framtid. Söndagens stormöte i Sköllersta är tänkt att leda fram till en handlingsplan där även kommunens politiker ska ges lite att bita i. Bostadsfrågan är ett exempel. Arkivbild: Göran Kempe

Det handlar om att sätta bollen i bättre rullning. En del har gjorts för att Sköllersta ska växa, men mycket återstår, anser de som bor där.

– Vad behöver man till exempel göra för att sätta Sköllersta på kartan, så att fler företag etablerar sig här? frågar sig Gunnel Hulldin från Sköllersta-Pålsboda SPF.

Det är lokala SPF som samordnar stormötet. Tanken är att ortens övriga föreningar, invånare och intressegrupper ska kopplas på efterhand i det fortsatta arbetet.

– Vi som bor i bygden upplever att man inte bryr sig om människorna i ytterområdena. Många ororar sig för hur servicen ska fungera i framtiden, förklarar Hulldin.

En angelägen fråga gäller bostäder. Flera invånare i Sköllersta har bott i villor i över 40 år. Unga människor vill ta över villorna, men de äldre har ingenstans att ta vägen.

Ungdomar viktig fråga

– Själv bor jag på Klockarevägen, i Hallbos hus. Men de tänker ju sälja här och sätta in de pengarna också i centrala Hallsberg, säger hon.

Ungdomarnas tillvaro i Sköllersta är kanske den viktigaste frågan, menar Hulldin. Den finns med på dagordningen.

Mötet börjar klockan 16 och leds av Roland Persson, en av de stora eldsjälarna när det gäller Sköllerstas utveckling.

Mer läsning

Annons