Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormöte om Vibys framtid

Föreningen Vibybygden inbjuder på måndag kväll klockan 19 alla till ett stormöte om Vibybygdens framtid. Ordförande Benjamin Lundqvist har sin bild klar av vad han vill få ut av mötet.

Annons

– Jag vill att det blir en bred uppslutning av både äldre och yngre, och att vi kan tala utvecklingsfrågor över gränserna utan revirtänkande, säger han.

– Vad jag hört är att det kommer också nyinflyttade till mötet. Det känns bra, då de ju kan ha helt nya idéer att bidra med.

Mötet hålls på Östansjös Folkets Hus, vid skolan. Föreningen har som förslag att alla som bor och/eller arbetar i Östansjö och Vretstorp med omnejd ska hjälpas åt att ta fram en egen lokal utvecklingsplan. Förhoppningen är att såväl enskilda personer som företagare, föreningar och nätverkspersoner ska bidra med sina tankar och idéer.

Tar ni det här initiativet för att ni känner er bortglömda av Hallsberg kommun?– Nej, inte riktigt så. Vi har förståelse för deras situation. Om man bara sitter still och väntar händer inget, det krävs att man agerar själv också.

Under kvällen medverkar Sivert Gustavsson, ordförande i Länsbygderådet, som bland annat ger exempel på andra orters lokala utveckling.

Mer läsning

Annons