Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort tränings-intresse i Pålsboda

Från tandvård till friskvård. Den sanerade övervåningen i Pålsboda Folkets hus kan äntligen tas i bruk. I dagarna öppnades ett nytt gym i lokalerna och träningssugna medlemmar strömmade in.– Det är ett lyft för Pålsboda, säger motionären Per Carlsson

Annons
Omstart för Anette. Efter nyår bestämde sig Anette Hammer för att börja träna igen. Tack vare gymet i Pålsboda, där hon jobbar, hinner hon ta en stund nästan varje dag.

Återställandet av Folkets hus i Pålsboda blev lika utdragen som en komplicerad rotfyllning. När folktandvården hade lagts ned förflöt ett år innan landstinget sanerade huset ordentligt från kvicksilver.

– Det har varit många turer, och lokalerna är inte färdiga än. Men kvicksilvret är borta. Vi kan förverkliga de planer vi hade redan för ett år sedan, säger föreståndare Monica Hjälm.

Den 10 januari invigdes ett gym i den tidigare tandvårdskliniken. Efter bara ett par veckors öppethållande har närmare 100 medlemmar skaffat träningskort.

– Tack vare det här gymet har jag gjort ”come back”, jag har inte tränat på många år. Efter fyra barn blev det tidsbrist. Nu vill jag bygga upp kroppen igen, säger en tacksam Anette Hammer.

Gymmet i Folkets hus ser lite annorlunda ut än traditionella täningshallar. Redskap och träningsmaskiner är fördelade i fyra olika rum, i själva verket tandvårdsklinikens tidigare behandlingsrum.

”Smyga lite”

Anette Hammer tycker att det är skönt att ”få smyga” lite i de små rummen. Det känns tryggt och ombonar, menar hon.

Per Carlsson håller med. Han är heller ingen vän av stora gym.

– Här finns det jag behöver. Det är skönt att det är så litet, säger han.

Framför allt är Per Carlsson väldigt nöjd med att det har öppnat ett gym i Pålsboda. Han bor 200 meter från Folkets hus.

– Närheten spelar roll för att träning ska bli av. Det här blev så smidigt, säger han.

Om intresset för gymmet fortsätter att växa finns möjlighet att utöka det. Monica Hjälm är i färd att rusta ytterligare två rum på samma våning.

– Efter klockan 16 kan det bli lite trångt och kö till maskinerna, men det är ingen större fara, säger hon.

Alla som kommer till gymmet får en introduktion innan de börjar träna. Den sköts av friskvårdskonsulent Eva-Lena Bergström, som också har en massagepraktik i Folkets hus.

– Vi har fått till det så bra. Det är skönt att det har vänt - nu kan vi äntligen se framåt igen, säger Monica Hjälm.

Per på språng. Per Carlsson har flyttat från Vretstorp till Pålsboda. Han är väldigt nöjd med att det öppnades ett gym i Folkets hus, bara 200 meter från hans bostad.
Glad föreståndare. Monica Hjälm pustar ut. Saneringen av Folkets hus blev ordentligt gjord till sist, och gymmet är på plats i gamla tandkliniken.

Mer läsning

Annons