Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar krävs om barnvagnar

Vad innebär den policy som hindrade en mamma med barnvagn från att släppas in på Allébadets grönområde? Den frågan vill Kristdemokraternas Tomas Hagenfors gärna har svar på.

Annons
Tomas Hagenfors (KD).

Tomas Hagenfors har därför skrivit en interpellation, en fråga, till ordföranden i miljö- och plannämnden, närmare bestämt till Inga-Britt Ritzman (S).

En solig dag

Det var en solig dag i somras som några mammor med småbarn ville ta med sig barnvagnar in till Alléhallens utebad. De fick dock inte lov att ta in vagnarna. NA berättade om händelsen den 27 augusti.

Tomas Hagenfors vill veta om incidenten berodde på ett olycksfall i arbetet, eller om det skulle kunna inträffa igen. Han vill också ha belyst vad den policy innebär som man hänvisar till på badet och som inte tillåter barnvagnar.

Enligt Tomas Hagenfors finns anledning att vara stolta över det fina badet som finns i Hallsberg. Inte minst gäller det under sommar-månaderna när utemiljön också blir tillgänglig, menar han.

Uppenbarligen fel

Men ibland blir det uppenbarligen fel, påpekar Hagenfors i interpellationen. Utifrån det vill han också veta vad som har gjorts för att undvika att händelser som dessa inte inträffar i framtiden.

Tomas Hagenfors refererar vidare till Hallsbergs kommuns hemsida där det står att Allébadet ska vara tillgängligt för invånare, företag och organisationer. Där står också att badets verksamhetsidé är att arbeta med en god och hjärtlig service.

Svaret på interpellationen kan väntas på kommunfullmäktiges möte den 14 november.

Mer läsning

Annons