Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syskonen Ramel gästade Alléskolans aula

I Hallsberg demonstrerades det på ny plats och med inbjudna underhållarna Mikael och Lotta Ramel.

Annons
Alléskolans aula var ny målgång för demonstranterna, som lämnade plakaten efter väggen och tacksamt gick in för att värma sig.

Alléskolans aula var detta år målgång för demonstrationståget. Det var inte minst ljudanläggningen som avgjorde detta.

– Vi var ett knappt hundratal som tågade genom stan. Något färre än vanligt, men vi får väl skylla på den kalla blåsten, säger kommunstyrelsens ordförande Thomas Doxryd (S) innan han går upp i talarstolen.

Hans tal var något av en sammanfattning av den senaste tiden i Hallsberg, med glädjeämnen som nyetableringarna med lokverkstad och postterminal, byggandet av nya hyresbostäder och planläggandet av tomter i Sköllersta.

Mindre trevligt togs beskedet emot att sågverket i Hjortkvarn lägger ner sin verksamhet.

– Vi riggar om i vår organisation för att kunna bemöta de som blir arbetslösa. Inte minst Komvux kommer att ha stor betydelse i vårt arbete, säger Thomas Doxryd.

Mikael och Lotta Ramel började sin halvtimme av programmet med att konstatera att många i salen satt till vänster. Alla pappa Povels 960 låtar var dem övermäktiga att framföra, men en omtyckt och underhållande halvtimme blev det.

Huvudtalaren Stefan Carlén, förbundsekonom på Handelsanställdas förbund, beskyllde regeringen för att vara den största förstöraren någonsin av fackföreningsrörelsen.

– Det är deras tanke, att vi ska ha mindre av solidaritet till varandra. Vi har inte längre en välfärdsstat som vi kan ta för givet, utan där det riskerar bli så att var och en måste kunna betala själv för att kunna ta del av välfärden.

Stefan Carlén berörde i sitt tal även barnfattigdomen, och hakade på skoldebatten med att Sverige har ett resursproblem när allt färre vuxna finns med barnen i skolan.

Thomas Doxryd tillhörde talarna.

Mer läsning

Annons