Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tacksägelse för återinvigd kyrka

På söndagens tacksägelsedag återöppnades Svennevads totalrenoverade kyrka. Upp emot 200 personer närvarande vid festmässan.

Annons

Klockringningen flödade ut i den soliga höstdagen, och berättade om att nu äntligen välkomnas åter kyrkobesökarna. Renoveringen har pågått i tre års tid och under det sista året har kyrkan varit en arbetsplats stängd för besökare.

 Festmässans program innehöll mycket tacksägelse och lovsägelser. Gudstjänsten leddes av domprost Johan Dahlman och Kenneth Wachenfeldt, kyrkoherde och kontraktsprost i Sköllersta församling. En lång rad andra medverkade, däribland Svennevads kyrkokör, Sköllersta/Pålsboda kyrkokör, barnkören Regnbågskören och trumpetaren Björn Hansen.

– Vi är tacksamma att få så fin kyrka.Det sade fastighets- och kyrkogårdsnämndens ordförande Conny Rudolfsson vid avslutningen av söndagens mässa.

Inte mindre än 17 olika entreprenörer har anlitas under renoveringen, bland annat snickare, åkerier, mattläggare och städfirmor. De som fanns närvarande fick alla en ros och varma applåder till tack.

Conny Rudolfsson var märkbart glad över att åter få använda kyrkan och att se den så fin.

– Det är en befrielse! En grå ankunge har blivit en vit svan.

Läs mer i papperstidningen eller köp e-tidningen här nedan

Barnkören Regnbågskören
Kenneth Wachenfeldt, kyrkoherde Sköllersta församling.
Kyrkokören hade många att sjunga inför.
Nattvard. Domprost Johan Dahlman delar ut nattvard.
Björn Hansen på trumpet från läktaren.
Så här ser en riktigt nyputsad ljuskrona ut.

Mer läsning

Annons