Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teatervår med opera och musikkryss

Teaterföreningarna i Hallsberg och Kumla har tillsammans planerat vårens teaterprogram. Gitarristen Janne Schaffer och operasångerskorna i Divine är de största flaggskeppen.

Annons

Först ut bland Hallsbergs Teaterförenings program är ett musikkryss i Grottan den 11 februari, under ledning av musikern Peter Karlsson och då även mat serveras.

– Det är en favorit i repris. Mycket populärt förra året då folk inte ville gå hem efteråt utan började dansa istället, säger Dan Åström från teaterföreningen.

Största utlägget för föreningen är denna vår bokningen av Janne Schaffer, som den 28 april kommer till ett, förhoppningsvis, utsålt Folkets Hus.

I Kumla startade teatervåren redan i mitten av januari. Näst på tur står nu Made in Kumla den 18 februari, där Örebro länsteater tar hjälp av lokala förmågor för att underhålla från scen. Susanne Karlsson från Kraxkompaniet har anlitats som ansvarig för den kvällen.

– Vårt stora flaggskepp är annars operasångerskorna i Divine, som kommer till Folkets hus 25 mars. Direktsänd opera har ju funnits en tid i Kumla, och vi hoppas att det nu kan locka att även se opera live, säger Arne Wahlström från Kumla Riksteaterförening.

24 april ger sedan Riksteatern och Örebro Länsteater Ur Vulkanens mun, där skådespelarna Sanna Krepper och Anders Hambraeus spelar ett drama om kärlek med ett äktenskap i upplösning.

Både Dan Åström och Arne Wahlström talar om den tankemöda de lägger ner på att kunna presentera ett program som har något att erbjuda alla.

–Det är en svår balansgång mellan de mer lättsamma publikfrierierna och teater med svårare seriösare innehåll, säger Dan Åström.

Mer läsning

Annons