Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telemo (SD): ”Vi gör så gott vi kan”

Sverigedemokraten Majlis Telemo från Hallsberg vill se en utförlig sammanställning över vilka pengar kommunen betalar ut till invandrare. Utan att kunna svara mer konkret på vad i socialnämndens budget partiet vill skära ned på.

Annons

Vid måndagens fullmäktige lade Sverigedemokraterna fram sitt rambudgetförslag för 2014. Det innehåller bland annat nedskärningar inom socialnämndens budget på 45 miljoner kronor under de närmaste tre åren.

Detta under rubriken ”invandring”. Majlis Telemo kunde lika lite då, som när NA nådde henne i går, förklara nedskärningarna närmare. Inte mer än att hon efterlyser en utförlig sammanställning över kommunens kostnader kopplade till invandring.En liknande sammanställning vill Telemo se över försörjningsstödet, där det ska framgå hur mycket som betalas ut till invandrare. Men även på den punkten kan hon inte beskriva förslaget närmare. Samtidigt medger hon att det inte bara är kommunens invandrare som får försörjningsstöd.

Varför kunde varken du eller Elin Jensen, två demokratiskt folkvalda politiker, redogöra för förslaget i fullmäktige, kommunens högsta politiska beslutsorgan?– Jag tycker att vi har försökt att förklara vad vi kan. Vi har suttit i fullmäktige sedan 2010. Vi är inga experter. Vi gör så gott vi kan, säger Majlis Telemo.

Hur har ni räknat när ni kom fram till sparförslaget?– Vi har fått hjälp av partidistriktet med att räkna ut siffrorna efter en generell modell. Men det här är bara ett förslag!

Mer läsning

Annons