Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka efter stora påtryckningar

Efter stora påtryckningar från ortsborna är distriktssköterskemottagningen i Vretstorp tillbaka.
– Det går inte att bara tiga still, då händer inget, säger Inga Larsson, engagerad Vretstorpsbo.

Annons
På måndag öppnar åter distriktssköterskemottagningen i Vretstorp. På gårdagens invigning fylldes lokalen av glada Vretstorpsbor, förtroendevalda och personal från kommunens vård och omsorg.

I går var det invigning av nygamla distriktssköterskemottagningen i Vretstorp. I april i fjol stängdes plötsligt mottagningen på grund av personalbrist och bristande ekonomi. Men efter stora påtryckningar från Vretstorpsborna öppnar mottagningen igen på måndag.

– Det känns fantastiskt roligt, säger Thomas Doxryd (S), kommunstyrelsens ordförande.

Lokalen är den samma som tidigare men personalen tillhör inte Landstinget utan Hallsbergs kommun. Tidigare var det sköterskor från Hallsbergs vårdcentral som åkte ut till Vretstorp två dagar i veckan. Nu kommer tre sköterskor från Esslatorp att hjälpas åt på förmiddagarna på måndagar och torsdagar.

– Nu tar vi vara på samhällsresurserna på ett mycket bättre sätt, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson (S), landstingsstyrelsens ordförande.

Om ett år ska samarbetsprojektet utvärderas för att se om behovet varit så stort som de som stridit för mottagningen hävdat, berättar Forsberg-Fransson.

En av de som kämpat för att få tillbaka distriktssköterskemottagningen i Vretstorp är Inga Larsson. Hon har ringt åtskilliga telefonsamtal till kommunens förtroendevalda och skrivit insändare i NA.

– Jag håller aldrig käften, skrattar Inga Larsson.

En egenskap som många Vretstorpsbor uppskattar denna invigning.

Fotnot: De patienter som ska lämna PK-prov kan besöka mottagningen på måndagar klockan 11. Alla övriga besök bokas genom Hallsbergs vårdcentral.

Eldsjäl. Vretstorspsbon Inga Larsson är en av dem som jobbat hårt för att få tillbaka distriktsköterskemottagningen i Vretstorp. Här pratar hon med Gustaf Engman.

Mer läsning

Annons