Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommie larmade 112men polisen kom aldrig

Det är tidig tisdagskväll och Tommie Campbell är på väg hem från affären när han antastas av tre yngre män.

Annons
Här på Nytorget blev Tommie Campbell attackerad av tre män. Trots att han larmade polisen via 112 kom aldrig någon patrull och inte heller gjordes någon anmälan om överfallet.

Tommie har varit och handlat mat när de tre männen antastar honom på Nytorgsgatan vid 19.30-tiden. Männen har retat upp sig på Tommies hårdrockstil med svart skinnjacka, svartsminkade ögon och hans färgade långa hår. Det blir lite munhuggning som snabbt övergår till fysiskt våld. Tommie får ta emot ett knytnävsslag på kinden och två i magen. Men Tommie som tränat självförsvars-idrotter lyckas att värja sig.

– När de märker att jag kan försvara mig, så backar de undan. Då hinner jag få fram min mobiltelefon, berättar Tommie.

Skickar ingen patrull

När han ropar att han ringer polisen ger sig männen iväg.

Tommie som ringt larmnummret 112 får tala med en person på larmcentralen som ber att få återkomma. Efter cirka tio minuter ringer personen på larmcentralen upp och meddelar Tommie att de inte kommer att skicka någon patrull. Det är ingen idé för gärningsmännen har ju givit sig av och då kan ju polispatrullen ändå inte göra något. Personen lovar att återkomma under kvällen för att ta upp en polisanmälan av Tommie om överfallet.

Men klockan 22 på kvällen har ännu ingen ringt. Tommie ser till att telefonen har ljudet påslaget när han lägger sig, men väcks inte någon gång under natten av att telefonen ringer.

Besviken på polisen

När Tommie vaknar på morgonen är han både upprörd och besviken över att polisen negligerat hans larm kvällen innan.

– Det var ju uppenbart att killarna var ute efter att ställa till bråk. Nu är det ju fritt fram för dem att ge sig på någon annan som kanske råkar mer illa ut än vad jag gjorde, säger Tommie och tar sig med handen mot den högra kinden.

I och med att de på larmnummret 112 inte heller tog upp någon anmälan har ju överfallet inte heller ägt rum.

När Tommies mamma Kirsi Mahilainen får höra om överfallet och polisens passiva agerande ringer hon 11414 för att få svar på varför det aldrig kom någon polispatrull.

Personen som svarar lyssnar på Kirsi och avslutar sedan samtalet med frågan; i Hallsberg? och lägger sedan på telefonluren.

Både mor och son ställer sig nu frågan: Är det verkligen så här polisen ska agera när någon blivit överfallen?

Mer läsning

Annons