Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomtapilen drog över 100 skyttar

Bågskyttetävlingen Tomtapilen är Järnvägens bågskytteförenings största årliga inomhustävling. För andra gången genomfördes tävlingen i söndags, med över 100 startande bågskyttar.

Annons
Många starter. Över 100 startade i bågskyttetävlingen Tomtapilen i söndags. Närmast i bild är Axel Magnusson från Järnvägens bågskytteförening.

Hallsberg. Fem olika typer av pilbågar fanns representerade i det breda startfältet, där över 50 klasser ingick.

Även åldersspannet var stort, där de yngsta bågskyttarna är i sexårsåldern, och de äldsta är över 70.

– Det är en av de stora fördelarna med bågskytte – att man kan ha så stor bredd på tävlingarna, sa Anders Fredriksson, som är Järnvägens bågskytteförenings ordförande. Alla kan dessutom tävla samtidigt, oavsett ålder.

Det är den nya lokalen i Tomta som gör tävlingen möjlig, och det är en populär tävling.

De deltagare som rest längst kom från Sundsvall. Men även Rejmyre, Älvenäs utanför Karlstad, Örebro, Timrå och Nora fanns representerade. Över hälften utgjordes av föreningens egna bågskyttar.

– Så många startande från föreningen har vi aldrig haft, sa Anders Fredriksson.

Tävlingen avgjordes i fyra omgångar, där skyttarna sköt 30 pilar, tre pilar i taget.

– Just den här formen av tävling är ganska ny för oss, berättade Anders Fredriksson. För några år sedan var det vanligare att man sköt 60 pilar, men det här gör att fler kan vara med under en dag.

Sensationellt för dagen var att Eva Godlund, i Järnvägens bågskytteklubb, tog nytt svenskt rekord i sin klass, damer compound för 60 år och äldre. Hon höjde sitt tidigare rekord med fem poäng och fick 264 av 300 poäng.

Tävlingen är helt fristående och ingår inte i någon serie. Det är årets sista tävling före juluppehållet.

Populär tävling. Bågskyttetävlingen Tomtapilen avgjordes i söndags, och är Järnvägens bågskytteförenings största inomhustävling under året.

Mer läsning

Annons