Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torghandlarna flyttar söderut på torget

Handlarna fick som de ville. En enig kommunstyrelse har beslutat att torghandelsplatserna på Stortorget ska flyttas till södra sidan för att inte skymma butikerna.

Annons

Torghandeln på Stortorget i Hallsberg har varit en källa till diskussion i flera år.

Understundom har önskemål om utökad torghandel förts fram, för att ge mer liv och rörelse till platsen. Senare har försäljningen på torget i stället blivit ifrågasatt av olika skäl.

Bland annat har det varit synpunkter på torghandelns placering. Platserna har sedan en tid legat på västra sidan, direkt utanför apoteket och raden av butiker som finns där. Det har gjort att näringsverksamheten blir skymd av stånden och skyltarna.

Dessutom är trafiken livlig i västra kanten. Torghandeln har kommit att hamna farligt nära bilarna som kör in och ut från parkeringen där, och mitt bland transporterna till butikerna.

I början på mars föreslog drift- och servicenämnden att torghandeln skulle flyttas söderut i stället, till den öppna platsen längs med Allégatan. Förslaget gick vidare till kommunstyrelsen.

– En enig kommunstyrelse har nu beslutat att torghandeln ska förläggas till södra kanten på Stortorget. Det rör sig om tre försäljningsplatser, säger Lotta Öhlund (MP), ordförande i drift- och servicenämnden.

Det som återstår är att dra fram el. Lotta Öhlund räknar med att det ska vara färdigt till säsongens torghandel drar i gång på allvar.

Mer läsning

Annons