Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionell valborg på hembygsgård

Vid hembygdsgården i Verners backe var det full aktivitet på valborgskvällen. Ponnyridning, lotterier, uppträdanden, fiskdamm och mångkamp var några av de saker som besökarna kunde sysselsätta sig med i väntan på tändandet av den stora brasan.

Annons
Fluffigt. Manar Elfares och Emilia Nilsson njuter av  sockervadden.

Kompisarna Emilia Nilsson och Manar Elfares gillar att fira valborg, och har provat både fiskdamm och sockervaddsvagnen.

– Bäst är nog sockervadden, konstaterar de, medan de glatt mumsar på de rosa, fluffiga bollarna.

Arrangörer för kvällen var som vanligt Lions. Hembygdsgården var full av besökare i alla åldrar och stämningen var god.

Vid ett av lotteristånden står Birgitta och Christer Elfström och lyssnar till Kävesta folkhögskolas kör som sjunger vårsånger. En tårtkartong vittnar om att de varit tursamma i lotteriet.

– Den här gången blev det ingen smörgåstårta, men vi hade tur och vann i alla fall, säger Christer. En söt tårta blev det denna gång.

De bor i Kumla och brukar komma till firandet vid Verners backe, bland annat för just lotternas skull. Ofta hinner de med två valborgsfiranden, och stannar i Kumla på vägen hem.

En annan populär aktivitet är ponnyridningen. Albane Montegomery är en av de ledare från Stall Annika som hjälper till med hästarna.

– Jag tycker det är så roligt att jag fick frågan om att hjälpa till, säger hon, innan hon hjälper nästa barn upp på ponnyn Mikado.

Tursamma. Birgitta och Christer Elfström vann en tårta på lotteriet.
Ridtur. Ponnyridning var en av aktiviteterna som man kunde prova på. Sanna Andersson får hjälp av ledare Albane Montegomery.

Mer läsning

Annons