Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket ska utreda olycksdrabbad vägsträcka

Trafikverket ska utreda om det behövs ett viltstängsel på den olycksdrabbade vägsträckan mellan Glottra och Haddebo i Hjortkvarn.

Annons
I tisdags skrev NA om att över 50 viltolyckor inträffade under förra året på en vägsträcka i Hjortkvarn som saknar viltstängsel. Nu ska Trafikverket utreda om ett vilstängsel ska sättas upp längs vägen.

I tisdags skrev NA om problemen med att vilda djur blir påkörda på riksväg 51 i Hjortkvarn, på en 1,5 kilometer lång sträcka mellan Glottra och Haddebo som saknar stängsel.

I torsdags träffade Glottra Skogs vd, Torgny Gunnarsson, representanter för Trafikverket och nationella viltolycksrådet. En lösning kan vara på gång. Trafikverket ska utreda om det behövs ett viltstängsel på vägsträckan.

– Vi är överens om att det är problem med vilt på sträckan. Vi ska se vad vi kan göra med de medel vi har tillgängliga. Men vi måste få fram bättre underlag. Om man exempelvis ska sätta stängsel måste vi veta vilka markområden och fastighetsägare som blir berörda och hur stor totalkostnaden blir, säger Christian Mineur, samhällsplanerare vid Trafikverket.

Läs mer i lördagens NA.

Mer läsning

Annons