Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träningsläger inför Tiomila

Nytt nyförvärv från Ryssland. Orienteringsgymnasiets planer på samarbete med lettisk klubb. Förberedelser inför sommarens O-ringen. NA besökte OK Tisaren för att se vad som händer i klubben.

Annons
Anton Hallor i OK Tisaren var en av arrangörerna av helgens elitläger. BILD: SAMUEL BORG

I helgen har orienteringsklubben OK Tisaren haft elitläger. Man har både tränat i Hallsberg och i Finspång, där tävlingen Tiomila går av stapeln den 1-2 maj.

– Vi åker dit för att få terrängkännedom och se vad som komma skall. Det är ganska lättlöpt där, mycket skog, säger Anton Hallor, en av de som arrangerade helgens läger.

Tränar ni något extra inför just O-ringen?– Inte än. Vi har fortfarande vinterträning. Vi får lägga upp träningen mer specifikt senare, säger Anton Hallor.

Vinterträningen har bestått av mycket distanspass, både i skog och på vägar. Dessutom har de åkt skidor. Många av orienterarna bor på andra orter, men elitlägren brukar samla ihop de flesta.

En av de som var med på lägret är Oskar Andrén:

– Jag satsar ganska hårt. Jag vill vara topp 15 på O-ringen och topp tio i USM. Det gäller att träna mycket. Jag kör sex pass i veckan, säger Oskar Andrén.

Martin Sand ska börja springa i H20-klassen till våren. Han har samma höga mål:

– Topp tio i O-ringen och SM. Men det kommer många andra viktiga tävlingar också, tillägger Martin Sand.

All snö och den tidvis stränga kylan har gjort många pass i vinter betydligt tuffare, men i de allra flesta fallen har orienterarna tränat ändå.

– Det är rätt så bra mental träning. Vet man att man klarar 20 minus så är lite regn inte så farligt, säger Martin Sand.

En nyhet för i år är att klubben har värvat Tatiana Mendel från Ryssland. Det senaste nyförvärvet innan henne är Marion Aebi, från Schweiz, som kom till OK Tisaren i somras.

Läs mer i söndagens NA.

Anton Hallor och de andra löptränade i spåren intill klubbstugan innan man åkte vidare till Finspång. BILD: SAMUEL BORG

Mer läsning

Annons