Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Transit lönsamt för både individ och samhället

Projektet Transit, vars målsättning är att skapa en modell för övergången från skola till arbetsliv, är mycket lönsam. Det visar en samhällsekonomisk analys.

Annons
Projektet Transit är lönsamt för både samhälle och individ. Från vänster syns projektledaren Lars Rickardt, Gordon Hahn från Serus och projektdeltagarna Daniel Fält och Ted Andersson.

– Vi erbjuder stöd som är individanpassat och långsiktigt och nära under den här övergången från skola till arbetsliv. Projektet har varit mycket lyckat och generat anställningar åt flera, berättar Lars Rickardt, projektledare i Transit.

Projektet som pågått i tre år har visat sig vara mycket lönsamt. Det visar en samhällsekonomisk analys av organisationen Serus.

– Den utvärdering vi gjort är en effektbaserad utvärdering som legat grund till social return on investment (SROI), säger Gordon Hahn på Serus.

– SROI-analysen visar att det skett en omfattande förändring för deltagarna i Transit gällande välmående, egenmakt, social gemenskap och kompetens.

Deltagarna blir i sin tur en resurs för samhället.

– För varje investerad krona i Transit skapas ett värde som motsvarar 1,6-2,9 kronor. Så projektet skapar alltså sociala värden och är mycket lönsam, säger Hahn.

Ted Andersson och Daniel Fält är båda projektdeltagare – två nöjda sådana.

– Att ha en sysselsättning i stället för att gå hemma och rulla tummarna. Och att få komma till en arbetsplats där man är accepterad för den man är. Det betyder mycket, säger Ted.

Mer läsning

Annons