Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre lokala kvinnor i fokus

Tre starka Närkekvinnor i historien uppmärksammas i morgon i Hallsberg, med anledning av Internationella kvinnodagen.

Annons

Hallsberg. Det är föreningen Karin Bergöö Larssons vänner som i samarbete med studieförbundet vuxenskolan anordnar morgondagens föreläsning.

– Det är viktigt att visa att det även fanns kvinnor på den här tiden som tog plats i samhället och visade framfötterna, säger Annica Fjällstam från föreningen.

Det är filosofie doktor Ingrid Söderberg som kommer att berätta om de tre samtida kvinnorna Lovisa Persdotter, Selma Giöbel och Karin Bergöö Larssons liv och gärningar. Alla har anknytning till trakten och har verkat inom konst på olika sätt.

Själva föreläsningen startar klockan 15 i Församlingsgården vid Adventskyrkan och det är fri entré. Men redan vid klockan 14 serveras afternoon tea.

Även om huvudsyftet med föreningen är att sprida kunskap om Karin Bergöö Larsson, är Internationella kvinnodagen ett bra tillfälle att lyfta fram dessa starka kvinnor. Det är femte året som föreningen firar kvinnodagen.

– De är viktiga även för vår tid. Det är viktigt att inte glömma bort de kvinnor i historien som gjort något bra, säger föreningens ordförande Ullabritt Öhman Pedersén

Mer läsning

Annons