Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Nycklar låser upp musikskatt

När första halvan av lördagens genrep var avklarad var också morgonens nervositeten som bortblåst hos Tre Nycklars körmaestro Teddy Sundquist.

Annons
Låser upp. Det blir mycket kärlek när kören Tre Nycklar låser upp dörren till sin innersta musikskatt. Då får publiken njuta till en musikalisk resa från svensk folkmusik till bluesmättad romantik.

– Det känns som om vi är redo att möta publiken i morgon nu.

Så i dag klockan 17, en timme tidigare än som annonserats, står kören beredd att låsa upp sina hjärtan och bjuda på all kärlek den kan uppbåda. För temat på årets höstkonsert är just att älska.

Övat och övat

Vareviga tisdag sedan inledningen av augusti har kören övat, övat och åter övat inför kvällens konsert.

Replokalen fram till i går har legat på Stocksätersskolan, men för att få till den rätta känslan fick genrepet flytta in i själva konsertlokalen.

– Efter att ha hållit till i Folkets hus ett antal år, så valde Teddy att flytta höstkonserten till Församlingsgården för att få till en mer intim känsla, förklarar ex-hallsbergaren Hans-Ove Nykvist som svarar för det instrumentala ackompanjemanget.

Skrattorkan

När den 22 personer starka kören klämt i med höstkonsertens slutnummer som markerade genrepets halvtidsvila, gav sig den för året nya presentatören Gunilla Pihlblad in i leken.

– Vad blir det för extranummer, undrade hon och möttes av ett rungande skratt från körmedlemmarna.

Maestro Sundquist förklarade skrattorkanen med att det nästan blivit en tradition att kören glömmer bort att ha ett eller annat extranummer på lager.

Den musikaliska kärlek som körens medlemmar kommer att love-bomba publiken med spänner över ett brett register från svensk folkmusik över franska tretakter till bluesartad romantik. För den som kulinariskt intresserad är rådet att ta med papper och penna då kören bjuder på receptet till skomakarlåda.

För övrigt gäller det att vara i god tid vid Församlingsgården för att vara säker på att få en av de 80 eftertraktade publikplatserna.

Mer läsning

Annons