Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Treornas friidrottsdag blev en solskenshistoria

Friidrottsdagen på Transtensvallen för funktionshindrade blev en solskenshistoria trots inledande ösregn.

Annons
För Erik Öhlin och assistenten Mikael Nilsson var taktiken klar. Förutom att Mikael skulle springa det snabbaste han kunde skulle Erik hålla fram fötterna så långt han kunde i händelse av en målfotostrid.

Sedan ett tiotal år tillbaka har treorna på Alléskolans barn- och fritidsprogram arrangerat en friidrottsdag som samlat funktionshindrade från de fem kommunerna i södra delen av Örebro län.

Sedan skolstarten för tre veckor sedan har de 16 eleverna på BF3 jobbat med friidrottsdagen som kombinerar en mängd ämnen som ingår i utbildningen.

Det är speciellt två kurser som berörs – Människor i behov av stöd och Pedagogiskt ledarskap. Tillsammans ger de två kurserna 300 studiepoäng.

– Det har inte varit många saker vi har behövt kompromissa kring, det mesta har vi varit helt överens om, intygar Dado Beslagic.

Han får medhåll av de andra klasskamraterna om att det varit ett roligt lagarbete att arrangera friidrottsdagen.

Dagen inleddes med att regnet trummade ikapp med dansbandsmusiken som välde ut ur högtalarna på Transtensvallen.

– Dansbandsmusiken är ett måste, det har de tävlande bestämt, säger Emilia Hirvelä.

Men grenarna – längdhopp, kast med boll, kula och löpgrenar – är det eleverna i BF3 som valt ut.

– Nu hoppas vi bara att deltagarna tycker att det här är kul och uppskattar tävlingsdagen, säger Emilia samtidigt som speakern Hanna Pedersén meddelar att alla löpgrenar ställts in tillsvidare på grund av ösregnet.

Under uppehållet var det endast ett fåtal av de nära 200 deltagarna som lämnade walk over i löpgrenarna.

De som stannat kvar hade det desto roligare i solskenet. Segergesterna avlöste varandra oavsett om man vunnit eller ej. Allt till den entusiastiska publikens hejarop och jubel.

– Det är jätteroligt att de ordnar med den här friidrottsdagen, sade Lillemor Röjlar från Pålsboda som hade ett antal guld att försvara från förra årets tävlingsdag.

Mer läsning

Annons