Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trevliga tollare tränas inomhus och på konstgräs

Hundrasen tollare ställer stora krav på sin ägare vad gäller träning, året om. På söndagen träffades Örebroklubben Hjälmaretollaren på Hallsbergs brukshundklubb för att öva med sina hundar.

Annons
Hela gänget. Utanför Hallsbergs brukshundklubbs innehall samlas Hjälmaretollarna under en rast i träningen.

HALLSBERG. Hallsbergs brukshundklubbs innehall har konstgräs och är perfekt för inomhusträning vintertid.

I dag ska tollarna och deras ägare träna stadga och lydnad, och behöver lite yta. En övning går ut på att hunden ska hålla sig stilla trots att det händer saker runtomkring dem.

– Tollare är smarta och lättlärda, och framför allt väldigt positiva hundar. De har blivit min största hobby, säger Anneli Lundström från Örebro.

Hon är med i Hjälmaretollarna och ofta åker till brukshundklubben i Hallsberg på deras öppna träningstider på onsdagar och fredagar.

Hjälmaretollarna har medlemmar som åker långväga, och mötesplatsen i Hallsberg är innehallen hos Hallsbergs Brukshundklubb i Brändåsen. Hallen har begagnat konstgräs från en fotbollsplan.

– Vi har också nära till en restaurang i Brändåsen som tar emot hundar, säger Gunilla Åhs, tollareägare och aktiv i brukshundklubben.

Brukshundklubben har funnits i lokalen i två år, och den hyrs ut och används till kurser och öppen träning. Till våren öppnar också klubbens nya belysta träningsplan utomhus, i anslutning till hallen.

Det här är tollaren Skipper som lär sig snabbt i inomhushallen.
Pensionärerna tittar på. Tollarna Tikka och Tosca (längst bak) är 14 år gamla och tar det lugnt och följer träningen på avstånd. Frasse (längst fram) är dock med, men tar en paus just nu. Ägare är Susanne Hultman.
Duktig hund. Lena Skugge belönar sin hund Brage för en lyckad övning.
Väntar på sin tur. Tollarna köar lydigt i väntan på sin tur.

Mer läsning

Annons