Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen upp för vårdpersonal

Det går åt rätt håll. I Socialstyrelsens årliga enkät får Hallsbergs kommun goda betyg både från invånare som har hemtjänst och bor i särskilt boende.

Annons
Fall framåt. Det finns fortfarande sådant som kan bli bättre, men Hallsbergs vård och omsorg får gott betyg i Socialstyrelsens årliga undersökning. Arkivbild.

Begreppet värdighetsgaranti står högt i vården. Mottot är att omsorgen i Hallsberg ska inriktas på att de äldre får leva ett värdigt, gott och tryggt liv.

– Resultaten från socialstyrelsen mätningar är oerhört glädjande. Trots att det är så tufft i verksamheten går vi framåt på i stort sett alla områden jämfört med i fjol, säger nämndordförande Magnus Andersson (S).

Inom hemtjänsten anger 95 procent att de får bra bemötande från personalen, och 91 procent känner förtroende för personalen. 88 procent upplever att det finns ett fungerande samarbete med närstående och 85 procent upplever att personalen utför sina arbetsuppgifter bra.

Inom de särskilda boendena uppger 96 procent att får bra bemötande från personalen. 90 procent känner sig trygga med boendeformen och lika många känner förtroende för personalen. 86 anger att fick plats på önskat äldreboende.

– Jag är särskilt glad över resultaten som gäller bemötandet. Det är något som vi jobbat mycket med, säger Andersson.

Arbetet fortsätter. Nästa steg blir att bryta ned resultaten så varje vårdenhet kan se vad som behöver göras för att gamla och sjuka ska bli mer nöjda, och för att motverka känsla av ensamhet.

Mer läsning

Annons