Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-pucklaget laddar i Sydnärkehallen

Ett drygt 30-tal 15-åriga killar har haft Sydnärkehallens kafeteria som lunchställe den gångna veckan. Dessutom har de kört två ispass om dagen i hallen. Örebro läns tv-pucklag hamnade i Hallsberg när isen uteblev i Örebro.

Annons
Matdags. Örebro läns tv-pucklag fyller på bränsledepåerna med lunch i Sydnärkehallens kafeteria, medan Örebro Hockeys A-lag tränar nere på isen.

Egentligen skulle länets tv-pucklag ha tillbringat förra veckan i Trängens ishall i Örebro, men isaggregatet i den hallen gick sönder. Med bara några veckors varsel fixade man ny träningshall i Hallsberg.

– Vi är väldigt tacksamma mot både Örebro kommun och Hallsberg att det gick att ordna så snabbt, säger Daniel Eriksson, som är lagledare för tv-pucklaget.

Normalt sett finns det ingen is i Sydnärkehallen så här års, men som NA tidigare berättat har Örebros allsvenska lag förlagt sin träning i augusti till Hallsberg i väntan på att Behrn arenas nya ishall ska bli klar. Och det är spelare från Örebro Hockey som dominerar även i tv-pucklaget.

– 24 av 33 spelare tillhör Örebro Hockey den här säsongen, även om vissa har andra moderklubbar. I övrigt har vi spelare från Kumla, Lindesberg, Nora, Hällefors och Guldsmedshyttan, säger Daniel Eriksson.

Ingen Hallsbergskille i laget den här gången alltså, men en av spelarna i laget har ändå haft nära till träningarna.

– Jag bor i vår sommarstuga i Tisarbaden, så jag åker moppe hit, säger Christoffer Alpvik, som till vardags både bor och spelar i Örebro.

Ny utrustning

Han tycker att det är kul att äntligen få träna på is igen efter en hel sommar med barmarksträning.

– Jag har ny utrustning, så det var lite ovant i början, men nu känns det bra, säger Christoffer.

Andra veckan i september avgörs årets upplaga av tv-pucken i Värmland. Tills dess ska Daniel Eriksson skära ner truppen med tio spelare, så att 23 blir kvar. Men fram tills dess är det ännu några veckor kvar av hårdträning. Nästa vecka ska Trängens ishall vara spelbar igen, så då fortsätter lagets förberedelser där. Men Daniel Eriksson är nöjd med lagets vistelse i Hallsberg.

– Det har fungerat mycket bra. Har man bara is här vid den här tiden skulle man kunna ha ett sådant här läger varje år, säger han.

Mer läsning

Annons