Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två intressenter till Trapp och Trull-hus

Det finns två intressenter till de gamla husen Trapp och Trull. I februari kommer parterna troligtvis presentera sina idéer för kommunen.

Annons
Två intressenter finns till Trapp och Trull.BILD: SAMUEL BORG

De två trähusen Trapp och Trull är bland de äldsta husen i kommunen och en del av Hallsbergs ursprungliga stadsbild. 2006 revs Tripp, ett tredje hus som låg bredvid de andra, eftersom det ansågs vara i så dåligt byggnadstekniskt skick. 2008 köpte kommunen husen och sedan dess har de varit till salu. Kravet från kommunen är att husen renoveras och att deras ursprungliga stil, framför allt fasaden, bevaras.

Under åren har intressenter kommit och gått och nu har kommunen fått napp igen.

– Den ena parten är en välmeriterad konstellation med kunskap och kompetens och som också inom länet har varit aktiv kring äldrehus. De kan förvalta, underhålla och reparera, och har känsla för äldre bebyggelse, säger Hans Lindberg, kommunens stadsarkitekt.

Fotnot: NA har i tidigare artiklar skrivit att det var Trull som revs. Enligt Hans Lindberg kallades det minsta huset felaktigt för Trull när husen byggdes. I efterhand har kommunen rättat till felet och döpt om det till Tripp, eftersom det var minst, precis som i sagan.

Läs mer i torsdagens NA.

Mer läsning

Annons