Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvärt stopp för cykelbana

Cykelbanebygget på norr har tagit stopp. Kommunen har missat att informera samfällighetsägare på andra sidan Pryskebäcken.

Annons

– De borde börjat med att tala med markägare

– inte tvärtom, säger majoritetsägare Börje Olsson.

Det ansträngda läget blev inte bättre i veckan som gick. Enligt Börje Olsson hade tjänstemän från Hallsbergs kommun bett honom om ett möte på den aktuella platsen i torsdags, mitt emot tegelbruket i vägkorsningen mot Vissberga.

Haft mycket besvär– Vi skulle träffas vid bron där klockan 16, men det kom ingen. Fem över fyra åkte jag där ifrån. Jag har haft mycket besvär med kommunen och jag tänkte att kommer de inte ens i tid så åker jag. Jag bryr mig noll om det där, säger Börje Olsson.

Han har inget emot cykelvägen i sig. Det är väl jättebra om folk kan cykla där, menar han.

– Men det är inte gratis, påpekar Olsson.

Som NA berättade nyligen har kommunen under våren haft möjlighet att bygga gång- och cykelväg mellan Hardemovägen och tegelbruket, vid Hallsbergs norra infart. Den sträc-kan är gjord på kommunal mark.

Extra pengarTack vare extra pengar från Trafikverket har kommunstyrelsen beslutat att den nya gång- och cykelvägen ska förlängas en bit till. Man vill kosta på en bro över Pryskebäcken och sedan koppla ihop cykelvägen med byvägen mot Vissberga.

Där, på andra sidan bäcken, kommer Börje Olsson och ytterligare två samfällighetsägare in i bild. Börje Olsson är majoritetsägare i samfälligheten.

– De andra har bara några få procent. De har sagt ja till det som kommunen har bestämt.

Bestämt en summaBörje Olsson tycker dock inte att kommunen kan gå in på det viset och diktera villkoren. Det är han som är säljaren, menar han.

– Jag har bestämt en summa som jag vill ha. Fast jag tycker att de har börjat i helt fel ände med sitt bygge, man börjar med att tala med markägare, säger han.

Peter Israelsson är chef för teknik- och planförvaltningen. Så långt han visste skulle det vara ett möte på torsdagen angående förlängningen av cykelvägen, den så kallade etapp två.

– Jag måste få undersöka närmare vad som har hänt och återkomma, säger han.

Barbro Isaksson

Mer läsning

Annons