Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tydlig segrare i Viby maraton

Viby maraton anordnades för sjätte året under lördagen. Startskottet gick klockan 10.00 och när klockan närmade sig kvart i ett kunde man se första löparen springa mot mållinjen.

Annons
Vinnare. Johan Eriksson var förste löparen som kom i mål.

Solen gassade på löparna ända från start och det visade sig bli ett problem.

– Det är riktigt varmt idag och det blir ett bekymmer för några som inte är vana vid värmen. Vi har inte haft sån här värme på länge, säger tävlingsansvarige Kent Johansson.

Det är Östansjö skidklubb som anordnar Viby maraton, men Kent Johansson betonar att de inte kunde klarat det utan de andra organisationerna och personerna som hjälpt till.

– Utöver skidklubben är det Östansjö IF, kyrkan i Viby, hushållsgillet i Vretstorp, två gamla friidrottare som nu är eldsjälar och så Aspa IK. SKidklubben har inte tillräckligt många medlemmar för att kunna ordna detta utan hjälp.

Kent Johansson berättar att det inte funnits ett maraton i Närke sedan 1980-talet och efter att DM tagits bort från Stockholm bestämde de sig för att ordna Viby maraton. Det var alltså sex år sedan.

Banan är 42 kilometer lång och de 54 löparna startade i Östansjö, sprang förbi Viby kyrka och sjön och så två varv runt Viby.

– Så det finns mycket att se på vägen. Det är naturlandskap de får kolla på, det är ju inte så mycket publik, säger Kent Johansson.

Mer läsning

Annons