Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga spelare med vinnarskalle

Turnering hemma ger störst publikstöd från läktaren. Det kunde grabbarna i Hallsbergs Hockey konstatera under lördagens Hallsberg Hockey Games i Sydnärkehallen.

Annons
Victor Karlsson får efter dagens första match hjälp av mamma Linda Karlsson med att ta av sig utrustningen. Det är nu flera timmar till nästa match.

Det var för första gången som Hallsberg stod som värd för turneringen för elvaåringar, med spelare från Hallsberg, Kumla, Lindlöven, Skara, Finspång, Mariestad och Guldsmedshyttan.

För hemmaspelarna började dagen tveksamt, med flera utvisningar och slutresultatet 0-2 mot Finspång.

Frustrationen hos de unga lagmedlemmarna går inte att ta miste på, där de sitter med slokande miner bakom hjälmskydden och snabbt efteråt beger sig till omklädningsrummet.

Peppande förälder

– Nog har de viljan till att vinna, alltid. Victor kan bli riktigt förbannad när det inte går som förväntat. Som förälder får man finnas med och peppa på framåt, så de inte deppar allt för mycket, säger Hallsbergsföräldern Linda Karlsson.

Victor håller inte riktigt med vad gäller det där med att bli arg efter en förlust.

– Det är mest Hugo som blir arg i vårt lag, säger han samtidigt som han äter en kexchoklad och börjar trä av sig skridskorna och alla skydden.

Efter den inledande matchen är det närmare tre timmar till nästa, tid som Victor tänker tillbringa med att se på då de andra lagen spelar och också äta lunch.

Roligast hemma

– På ett sätt är det roligast att spela hemma i Hallsberg. Det är mer publik då som hejar på oss. Jag hörde i matchen när pappa hejade från läktaren, säger Victor.

Pappa heter Robert Karlsson och är lagets materialare. Till Lindas sysslor under lördagen hörde bland annat att grädda våfflor till alla hungriga. De är med andra ord föräldrar som engagerar sig mycket i föreningens väl och ve.

Victors storebror spelar också hockey och åkte med sin lagkamrater till Lindesberg på lördagsmorgonen.

– Han hade inget emot att vi stannade här med Victor, han verkade mest tycka det var kul att åka iväg en sväng utan oss. Och sen kommer vi efter upp till Lindesberg på söndagen, säger Linda.

Ljudet av skär på isen och puckar som slår i sargen hörs åter i Sydnärkehallen. Efter en kort paus är det dags för nästa lags spelare att mötas på isen. Dagen är ung. Många matcher återstår, där spelarna kommer lämna isen som både vinnare och förlorare men alla med det gemensamma att de tycker väldigt mycket om att spela hockey.

Det ville sig inte riktigt med spelet för Hallsbergslaget i inledningsmatchen mot Finspång. Pucken befann sig långa stunder enbart kring den egna målburen.

Mer läsning

Annons