Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomshelg om kristen tro

Under den ekumeniska ungdomshelgen ”Curry 10” har ungdomar från Svenska kyrkan, Saronkyrkan och Missionskyrkan träffats för att inspireras och prata om att vara kristen i dag.

Annons
Gustav Davidsson, John Olsson, Jenny Cehlin, Louise Persson, Simon Neander, Lina Billman och David Karlsson var med på ekumeniska ungdomshelgen Curry 10 i Hallsberg i helgen. BILD: SAMUEL BORG

– Vi vill visa på det enhetliga, inte skillnaderna. Vi kan visa ungdomarna att det finns olika uttrycksformer, men grunden är densamma, säger Karl Frank som är fritidsledare i Svenska kyrkan i Hallsberg.

Arrangemanget Curry hade premiär i fjol. Karl Frank tycker att det har givit frukt:

– Förra året och det här året har stärkt våra relationer. Det har verkligen bidragit till det ekumeniska klimatet. Alla brukar ha så fullt upp med sitt. Nu tittar vi mer på vad de andra gör, säger han och syftar på de andra kyrkorna.

Temat för helgen var att leva som kristen i dag och vilka eventuella svårigheter det bär med sig.

John Olsson från Sköllersta var med på Curry förra året.

– Jag tycker det var kanonbra, en sjysst blandning, säger han.

Är det svårt att vara kristen i dag?

– Det beror på i vilket sammanhang det gäller. Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder, men det behöver inte bara vara en svårighet. Det är också en möjlighet. Människor är intresserade och vill veta vad vi tror på.

Lina Billman från Missionskyrkan gillar att de tre kyrkorna möts.

– Det har varit många bra möten. Man träffar många nya och förstår deras tankar och tro, säger hon.

Mer läsning

Annons