Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt och omtyckt kvinnofrukost

Färska frukter och många sorters pålägg att lägga på frasiga frallor. Att äta kvinnorfrukost i Saronkyrkan är något helt annat än den microvärmda gröten på vardagsmornarna.

Annons
Fullt hus under kvinnofrukosten. Närmast i bild Monica Grahn, Marianne Elisson och Anna-Liisa Pettersson.

Trottoarerna i centrala Hallsberg är täckta av nysnö. Men utanför Saronkyrkan är det skottat. Och när man kommer in till samlingsalen slår en välkomnande värme emot besökaren som snabbt förflyttar gråkylan utanför långt bort.

Borden dukades fint på fredagen, matinköpen gjordes på torsdagskvällen. Det krävs en hel del förarbete för att över 60 hungriga kvinnor ska kunna hugga in på lördagens frukostbuffé. De få män som följt med sina fruar befinner sig någonstans i kulisserna, i väntan på att diska.

Fest

– Hit går jag för att njuta. Det måste få vara fest ibland, säger Malin Larsson.

Med tanke på att hon är trebarnsmor med barn på 4, 8 och 10 år och dessutom jobbar på förskola är det lätt att förstå att det är en lyx att få äta i lugn och ro tillsammans med andra vuxna.

– Jag blir inte hungrig igen förrän till kvällen när jag ätit den här buffén. Och för att förlänga stunden av ledighet från familjen brukar jag ta en sväng på stan efteråt.

Läs mer i lördagens NA

En stund av lugn. Medan kökspersonalen fyller på frukostbuffén kan Malin Larsson sitta ner och äta tillsammans med de andra.
Caroline Gyllin visade bland annat hur man tillverkar en vacker adventskrans.
Ett rikt utbud av pålägg och levande ljus hörde till frukostbuffén.

Mer läsning

Annons