Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsoffret en minderårig pojke 

Offret som utsattes för en misstänkt våldtäkt på en idrottsplats i Pålsboda i går är en minderårig pojke. - Vi har vissa spaningsuppslag, säger polisens vakthavande befäl Richard Hiller. 

Annons
På tisdagen var polisens tekniker på plats vid idrottsplatsen i Pålsboda för att säkra spår efter måndagens misstänkta våldtäkt på en minderårig pojke. Teknikerna koncentrerade sig till en toalett på klubbhusets baksida

Det bekräftas av åklagaren Pia Åsberg, som utsetts till förundersökningsledare.

– Vi har fått ett signalement att gå på, säger hon.

Om signalementet pekar mot någon specifik person vill hon inte uttala sig om – inte heller om det kan leda till ett gripande.

Polisen fortsatte under tisdagen med teknisk undersökning vid idrottsplatsen i Pålsboda efter att man på måndagen snabbt spärrat av ett område runt klubbstugan och en fotbollsmatch som skulle spelas fick ställas in.

Det misstänkta brottet rubriceras som våldtäkt mot barn och ska ha inträffat någon gång mellan klockan 15 och klockan 17 på måndagseftermiddagen. Polisen knackade på kvällen dörr i ett närliggande villaområde i jakt på fler uppgifter. Förhör hölls med flera personer.

Tidigt på tisdagens förmiddag hade polisen en hund på plats för att säkra spår. Senare på förmiddagen var även polisens tekniker på plats.

De visade sig vara speciellt intresserade av en toalett på klubbhusets baksida.

Enligt vaktmästaren på idrottsplatsen i Pålsboda är just den toaletten öppen dygnet runt.

Han säger sig inte lagt märke till något speciellt efter att han blivit klar med klippningen av fotbollsplanen strax efter klockan 15 på måndagen.

Mer läsning

Annons