Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterpartiet: "HBT-certifiera grundskolan i Hallsberg".

Vänsterpartiet vill att grundskolan i Hallsberg HBT-certifieras. I en motion till fullmäktige skriver partiet att all skolpersonal borde få en grundutbildning i HBT-frågor.

Annons
- Undersökningar visar att de personer som inte känner sig hemma i heteronormen inte vågar vända sig till andra människor, för att de inte finns någon som förstår dem, säger Kari Räihä (V).BILD: SAMUEL BORG

Partiet tror att en sådan utbildning skulle göra skolan mer öppen och inkluderande för elever som är homosexuella, bisexuella och transpersoner, som HBT står för.

– I grunden är det en demokratifråga. Undersökningar visar att de personer som inte känner sig hemma i heteronormen inte vågar vända sig till andra människor, för att de inte finns någon som förstår dem, säger Kari Räihä (V), som tagit initiativet till motionen.

– Med en sådan här certifiering skulle alla som möter ungdomar dagligen, kuratorer, lärare, specialpedagoger, tänka mer brett. Då skulle man kunna få ungdomar att öppna sig på ett annat sätt och må mycket bättre, säger Kari Räihä.

Läs mer i torsdagens NA.

Mer läsning

Annons