Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntjänsten fick KD-utmärkelse

Väntjänsten får årets Vitsippspris.
– Tack för allt ni gör, sa Tomas Hagenfors (KD) vid överlämnandet.

Annons
Pris och sång. ”Du vet väl om att du är värdefull” sjöng Tomas Hagenfors och Helena Berghed när de överlämnade Kristdemokraternas hedersutmärkelse Vitsippspriset till Ulla Johansson, ordförande i Väntjänsten i Hallsbergs kommun.

I går uppvaktades ordföranden i Väntjänsten i Hallsbergs kommun med tårta, blommor och sång. Det var Kristdemokraterna i Hallsbergs kommun som visade sin uppskattning för Väntjänstens ideella arbete för kommunens äldre genom att tilldela Vänstjänsten 2012-års Vitsippspris.

– Det här är ett bra sätt att uppmärksamma någon som gör en bra insats för andra, säger Tomas Hagenfors (KD).

Väntjänsten i Hallsbergs kommun består av ett 50-tal frivilliga som vill göra en insats för sina medmänniskor. Bland annat har de en telefonjour på vardagarna dit kommunens äldre invånare kan ringa om de vill ha hjälp med något.

– Det kan vara sällskap vid ett besök på USÖ eller att komma ut och ta en promenad, förklarar Ulla Johansson, ordförande i Väntjänsten.

Väntjänsten ordnar även kaféer och gruppverksamheter som exempelvis matlagning. Genom Väntjänsten finns även en ”fixarvän” som kan hjälpa till med små sysslor i hemmet som att byta en glödlampa, hänga upp gardiner eller hämta saker som står högt upp i ett skåp.

– Vi sätter guldkant på tillvaron för de äldre och gör sådant som den ordinarie personalen inte hinner med, säger Ulla Johansson.

Mer läsning

Annons