Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värsta konkurrenten Kumla vann cupen

När det var dags för tionde upplagan av Hallsbergs Bollklubbs futsalturnering Ica Allé Dam-cup fanns värsta konkurrenten IFK Kumla med. Kumla vann tillslut hela cupen. Hallsberg

Annons
Kumlas Louise Cederstrand hinner före Elin Wahlin på bollen. Louise blev matchens enda målskytt när Kumla besegrade Hallsberg med 1-0 i gruppspelet.

– De har inte varit med på några år så det var ju jättekul att de hörde av sig i år. Som tur var hade vi en vakans så de fick den platsen, förklarade Maria Hagberg ordförande i Hallsbergs BK.

Damcupen avgjordes i två gruppspelsomgångar med fyra lag i vardera gruppen. Under den tioåriga historien har Hallsberg tre vinster medan Kumla inte har någon. Fjolårssegrarna BK Zeros från Motala var lottade till spel i grupp B.

Redan i turneringens första gruppspelsmatchen fick Hallsbergs BK och IFK Kumla drabbade samman i ett derbymöte som skulle bli något av en gruppspelsfinal.

Kumla började starkast och hade greppet om matchens första fem minuter. Precis som Hallsbergs BK börjat jobba sig in i matchen igen kom Kumlas 1–0-mål som en kalldusch dryga sex minuter in i matchen. Det var Louise Cederstand som tryckte in det som skulle bli segermålet bakom utmärkta Hallsbergsmålvakten Linda Vilhelmsson.

Hallsberg hade en chans att kvittera på hörna med 15 sekunder kvar av matchen, men det ville sig inte för hemmaspelarna.

Revanschen kom istället i matchen mot Garphyttan. Då hade Sofia Rosén fått upp ångan och stod för fyra av Hallsbergs fem mål i matchen som slutade med seger 5–2.

Sedan fortsatte Hallsbergsspelarna den positiva trenden genom att vinna med 2–1 mot IF Eker Örebro, som visade upp ett briljant passningsspel och tekniskt skickliga spelare. Men Hallsberg kopierade Kumlas recept med att möta Örebrolaget högt uppe i banan och på så sätt störa passningsspelet. Även i den här matchen räddades Hallsberg av Linda Vilhelmssons storspel mellan stolparna.

Segern mot Eker innebar att Hallsbergs BK blev gruppspelstvåa efter Kumla.

Även IFK Kumla bjöd svårflörtat motstånd mot Eker. Det blev en stenhård match där domaren fick ta till gula kort för att dämpa kampviljan. Men med en minut kvar av matchen lyckades Eker slå hål på Kumlaförsvaret. En minut som blev väldigt dramatisk då Jackie Nähl tilldömdes en straff sedan hon rivits ner av en Ekerspelare. Med 15 sekunder kvar satte hon straffen och säkrade en poäng och gruppspelsvinsten.

För Kumlas match mot hittills nollande Garphyttan sågs mest som en expeditionssak, men här visade IFK Kumla svaghet. Inte helt komfortabla med att leda spelet tog det fram till den femtonde spelminuten innan laget kunde ”döda” matchen med att göra 2–0, som snabbt följdes upp med 3–0 som blev slutresultatet.

Resultat, kvartsfinaler:IFK Kumla-HOIF 3 - 0

IK Sturehov-Garphyttans IF 3 - 0

Hallsbergs BK-Frövi IK 1 - 0

BK Zeros-IF Eker Örebro 1 - 0

Semifinaler:IFK Kumla-Hallsbergs BK (1-1) 6 - 5

IK Sturehov-BK Zeros 2 - 1

Bronsmatch:Hallsbergs BK-BK Zeros 2 - 1

Final:IFK Kumla-IK Sturehov 1-0

Hallsbergs Sofia Rosén kämpar om bollen med IFK Kumlas Qaroline Nähl. Efter en hård match vann Kumla med 1-0.
Kumlas Louise Cederstrand hinner före Elin Wahlin på bollen. Louise blev matchens enda målskytt när Kumla besegrade Hallsberg med 1-0 i gruppspelet.
Linda Vilhelmsson storspelade mellan stolparna i Hallsbergsmålet. Det var mycket tack vare henne som Hallsberg kunde bli grupptvåa.
Så fort Sofia Rosén satte fart mot Garphyttans mål var det fara på färde. Här trycker hon in ett av de fyra målen medan en Garphyttespelare inte vill se vad som händer.
Sofia Rosén i Hallsbergs BK lyckades inte bara trassla in bollarna i Garphyttans mål. Vid ett av dem fastnade hon själv i nätmaskorna.
I IFK Kumlas match mot IF Eker Örebro blev det stundtals så hårda tag att domarduon fick greppa efter det gula kortet. Här är det lagkaptenen Qaroline Nähl som fått sig en smäll och golvad grinar illa.
Nicole Henriques Ström i IFK Kumla tar till händerna för att freda sig mot en Hallsbergsspelare.

Mer läsning

Annons