Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteraner visar konst i sina hem

Han är 99 år, hon är 85. Och målar gör de fortfarande med full kraft. I helgen, den 28–29 april, öppnar de sina hem för besökare när det är dags för årets upplaga av Konstrundan – välkomna till Sten Bolling och Gulli Klingvall.

Annons
Gulli Klingvall. Arkivbild:Barbro Isaksson

Det heter Norra Vätterns konstunda, och deltagarna kommer i huvudsak från Motala och Askersundstrakten. Men det finns också två envisa trotjänare ”borta i Hallsberg”.

– Jag har flyttat under året och kan nu visa upp min nya ateljé på Västra Storgatan 11, i höghusen, berättar Sten Bolling.

Han ville ha en större bostad och ateljé för att kunna satsa mer på sitt arbete med konsten. För helgens besökare kommer han att visa ett stort antal målningar, teckningar och keramik.

Gulli Klingvall håller till i norra Hallsberg, på Ekliden 26, i en trivsam ateljé av vindskaraktär. Hennes utställning bjuder på målningar i akvarell och olja, samt lite textil.

– Det kanske blir sista gången jag är med. Jag börjar ju bli gammal, säger hon.

I nästa stund börjar Gulli berätta om sin senaste utställning i Lerum, som hon hade tillsammans med sin dotter Lena. Då glittrar Gullis ögon som på en ung flicka:

– Det var jättekul! Vi sålde massor.

I helgen behöver ingen känna sig manad att köpa ett enda dugg, om man inte vill, menar Gulli. Det är lika roligt om folk bara kommer förbi och tittar, betonar hon.

Sten och Gulli håller öppet kl 10–17 både lördag och söndag.

Mer läsning

Annons