Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vibyporten vill bygga äldreboende

Vretstorpsbon Venita Kenbar, som driver Viiby krog, vill starta ett generationsboende i Viby.Miljö-, bygg- och myndighetsnämnden har lämnat ett positivt förhandsbesked inför bygglovsansökan.

Annons

Venita Kenbar bor i Vretstorp och driver sedan flera år tillbaka Viiby krog. Under flera år har hon haft tankar på att starta någon form av äldreboende på orten.

– Vi har en vision med det här stället. Jour- och korttidsboende har vi redan här. Pensionärerna som kommer till oss på Viiby krog har sagt till mig: ”Vi vill bo här ute. Kan inte ni bygga något här?”, berättar Venita Kenbar.

Venita Kenbar vill, genom Vibyportens ekonomiska förening och bolaget Vibyporten Fastigheter AB, göra verklighet av de tankarna.

– Vi har tittat på vad det är vi kan göra. Och det måste vara ett boende. Det ska vara ett generationsboende, säger Venita Kenbar.

Genom Vibyportens Vård AB driver hon idag en jour och ett korttidsboende i närheten av krogen. Hon har många visioner om vad den nya, planerade verksamheten skulle kunna innehålla:

– Man ska kunna odla, snickra, väva, måla och baka. Det ska finnas verkstad, minigolf, boule och spa.

– Jag brinner för det här. Och boendet skulle kunna skapa arbeten åt Vretstorpsborna, fortsätter hon.

Tanken är att bygga på marken bakom Viiby krog, på fastigheten Markatorp 1:4. Boendet ska vara på 1900 kvadratmeter och rymma 33 lägenheter. Men verksamheten skulle kunna rymma fler än 33 boende, tror Kenbar.

Miljö-, bygg- och myndighetsnämnden tog nyligen beslutet att lämna ett positivt förhandsbesked.

Läs mer i onsdagens NA.

Mer läsning

Annons