Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill stärka övervakningen av tågstationen

Trafikverket söker tillstånd hos länsstyrelsen för att få sätta upp fler och nya övervakningskameror vid Hallsbergs tågstation. Kommunstyrelsen ställer sig positiv till ansökan i sitt remissvar.

Annons
Vi får ofta förfrågningar från Polisen om inspelat material från området, och vi vill kunna vara behjälpliga med det.Johanna Stenberg, Trafikverket

hallsberg. I dag finns fyra övervakningskameror placerade i anslutning till perronger och spårområdet vid Hallsbergs station. Enligt Trafikverket behöver utrustningen uppgraderas för att vara till nytta.

– Det finns ingen inspelningsfunktion på de befintliga kamerorna. Vi får ofta förfrågningar från Polisen om inspelat material från området, och vi vill kunna vara behjälpliga med det, säger Johanna Stenberg vid Trafikverket.

Med nuvarande kameror kan de inte hjälpa Polisen i deras arbete för att kunna höja säkerheten och tryggheten vid stationen. Därför vill Trafikverket investera i ny, högteknologisk utrustning med inspelningsfunktion.

– Vi vill ha åtta kameror för att täcka behovet. Det är långa spår vid Hallsbergs station.

Syftet är att övervaka plattformar och spår för att förebygga brott och minska skadegörelse och sabotage, och se till att obehöriga inte befinner sig i spårmiljön. I dag har de väldiga problem med spårspring i Hallsberg.

Rätten att spela in är viktig, påpekar Stenberg. Om Trafikverket inte beviljas den möjligheten kommer de att avstå investeringen av nya kameror helt och hållet.

Mer läsning

Annons