Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnarna i Lions fredsaffischtävling

Under lördagens utsågs vinnaren i Lions fredsaffischtävling. Det blev Oscar Riberg i 7C på Transtensskolan som går vidare till regionsfinalen. 

Annons
Oscar Riberg, 7C. Juryns besömning: God färgbalans i bilden. Personligt uttryck som på ett tänkvärt sätt innefattar hela temat. Fina detaljer.

I veckan startade ett nytt projekt mellan Lions club i Hallsberg och Transtenskolan. Elever hade ritat teckningar till Lions internationella fredsaffischtävling. Över 60 teckningar lämnades in och har visats på biblioteket.  Under lördagen utsåg en jury från Hallsberg bild- och konstförening vinnarna. 

Förstaplatsen kammande Oscar Riberg från 7C hem med motiveringen "God färgbalans i bilden. Personligt uttryck som på ett tänkvärt sätt innefattar hela temat. Fina detaljer.". Han går nu vidare till regionsfinal. Om han tar sig vidare även från riksfinal till den internationella finalen i USA har han chans att vinna 5 000 dollar. 

Lions Club i Hallsberg valde att själva belöna fem stycken teckningar. Alla fem vinnarna med juryns motiveringar kan du se i bildspelet. 

Josefin Gustafsson, 7C. Juryns besömning: De tre kriterierna är fångade på ett tilltalande sätt. Ytorna är bra disponerade. ”Personen” i bilden är universell för betraktaren.
Moo Koshaw, 7D. Juryns bedömning: Kraftfull och spontan bild med tydliga symboler som enkelt och snabbt signalerar fred, kärlek och förståelse.
Wilhma Johansson, 7D. Juryns bedömning: Homogen bild som ger ett vilsamt och säkert intryck. Färgerna är väl avvägda. Budskapet är tydligt.
Cajsa Thuresson, 7D. Juryns bedömning: Ett ljust budskap som balanseras upp av det musiksliska/noterna. Spontanitet, lekfullhet och samtidigt en strikt ton möter varandra fint i bilden.

Mer läsning

Annons