Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnarskallar firade 10-åring

I går firade orienteringsgymnasiet i Hallsberg 10-årsjubileum. Tävlingar, middag, nostalgi och många kära återseenden blev det när de nästan 100 orienterarna strålade samman vid Alléskolan.

Annons
Många kära återseenden var det, men när det drog ihop sig till start i stafetten kom vinnarskallarna fram.Foto: Samuel Borg

Orienteringsgymnasiet och OK Tisaren har fått fram många talanger under åren. När det i går firades att Orienteringsgymnasiet i Hallsberg fyller 10 år var många av dem på plats.

Firardagen började med en stafett. Tio sträckor på olika distaner, både utomhus och inne i Sydnärkehallen och Alléskolan. Lagen bestod av alla de klasser som gått, och fortfarande läser, på orienteringsgymnasiet.

Visst var det många skratt, kramar och kära återseenden, men när det drog ihop sig till start i stafetten kom det in en del prestige och vinnarinstinkter i bilden.

– Visst är det lite prestige. Vi är alla tävlingsmänniskor. När det drar ihop sig till start kopplar man på, säger Björn Norman och skrattar.

Elin Johansson från Finspång, som går andra året på orienteringsgymnasiet, håller med:

–  Vi är vinnarskallar. Vi ska ta det här, säger hon bestämt.

Hon och klasskompisarna Emma Helmersson och Johanna Henriksson värmer upp med lite lätt jogging innan alltfler samlas inför starten.

De tyckte att det var både häftigt och inspirerande att se alla äldre årgångar gymnasister, som innehåller flera landslagslöpare.

En av många framgångsrika talanger som har skolats i Hallsberg är 27-årige Anton Östlin, som i dag tävlar i landslaget. Han var med i den första kullen när gymnasiet startade.

Läs mer i söndagens NA.

Linus Lauri, Emil Johansson, Björn Norman och Johan Aronsson sprang i finskjortor, dagen till ära.IPTC-information: Foto: Samuel Borg
Elin Johansson, Johanna Henriksson och Emma Helmersson gillar stämningen på orienteringsgymnasiet.Foto: Samuel Borg

Mer läsning

Annons